Förändring

Äntligen har jag fått i det, bättre bilder kommer imorgon!


Lördag

Igår blev det en tidig start på dagen eftersom vi hade morgonmöte. Efter jobbet fick de bli en promenad med Emelie, det var välbehövligt! Sen blev det en tidig kväll eftersom jag ska jobba idag.
Efter jobbet idag ska jag och Oskar gå på bio och äta god mat. Vi har inte riktigt bestämt vilken film än men det gör vi sen.

Har ni vägarna förbi jobbet så sväng gärna in!


Min dag

Började hos mormor och morfar som sagt sedan vidare till Sunne. Gjorde ett stopp hos Elina, pratade lite och myste med kissen! Sedan dess har jag tagit det ganska lugnt, målat naglarna ( terapi för själen), ser på hockey i väntan på att hela Sverige bakar.

Laddar även upp för en helg med jobb!


Torsdag

 
Vad händer idag då? Jo ska byta däck på mammas bil, med hjälp av morfar som tur är!
Sen ska jag åka till Sunne och mysa med min älskade pojkvän. Har inte så mycket mer att berätta, får väl se i kväll..
Ha en bra dag, puss!
 

Svart på vitt


Onsdag och ledig

 
Ledig idag igen.. haha. Ja när man jobbade hur mycket som helst förra veckan så lönar det sig denna, men på fredag är det dags igen. Då är det dags att återgå till det vanliga schemat.
Igår som sagt jobbade jag och det var otroligt kul!
 
Började dagen idag med en promenad som slutade med hästjackt, det var en häst som smitit så tänkte göra dagens goda gärning och hjälpa till att få in den i hagen igen. Dock gick det inge bra, men tanken var god, haha! 
Nu ska jag äta en god frukost och sen duscha, senare i eftermiddag ska jag klippa mig och sen åka till Sunne och kolla på hockey.
 

Godmorgon

 
Tisdag morgon och jag ska iväg till tandläkaren. Sista gången troligen som det är gratis sen ska man behöva betala.. Får väl se om jag har hundra hål eller inget alls, sen kommer tandläkaren säga, använd tandtråd och munskölj! I sin vanliga ordning helt enkelt.
 
Idag hoppas jag mitt paket kommit, spännande spännande! På måndag får ni se vad det är i det.
Senare idag blir det att åka och jobba i några timmar, ska bli roligt att få träffa kollegorna och hjälpa lite kunder.
 
Här kommer en bild från förra sommaren också, var brun och korthårig!
 

Kvällsmys

 
Nu ska jag krypa ner i soffan i mjukiskläder och dricka te med mamma och Josefin. En bra uppladdning för jobb imorgon!
 

Hörlurar

 
Här kommer de bättre bilderna på hörlurarna!
 

Måndag

Vad härligt med en extra ledig dag så här efter helgen. Även fast inte helgen varit så påfrestande så är det behövligt. Igår umgicks jag med Linette och vi tog även en sväng förbi hemma hos Julia, åt lite paj och såg på solsidan. En helt perfekt söndag med bra sällskap.
 
Idag har jag börjat dagen med 1 timmes promenad och en stor och go frukost. Nu ska jag pyssla lite, städa och kanske fota lite. Känns som det kommer bli en väldigt bra dag med bara mig själv!
 

Lördag

Godmorgon!
Idag är de rusk och regn ute så idag tänker jag inte göra speciellt mycket. Pyssla lite inne och bara njuta av lite ledighet tillsammans med min pojkvän och familj.
 
Igår blev det en inte så avancerad trerätters middag, till förrätt blev de räksmörgåsar, varmrätt blev tacos och avslutningsvis blev de chokladpudding till efterrätt. Inte helt dumt med lite helglyx.
 
Två av mina älskade syskon!

Äntligen fredag

Ja nu är de faktiskt min tur att säga äntligen helg efter att jobba 3 helger i rad. Ska bli fruktansvärt skönt att komma hem till mamma och lillasyster.
Ikväll ska jag bjuda familjen och Julia på middag, är lite sugen på att göra en trerätters fast inte så avancerad. Vi får väl se vart de slutar.
Tänkte ta bättre kort på hörlurarna sen när jag kommer hem. Sjukt nöjd faktiskt!


Resultat

Här kommer resultatet av kvällens pyssel, dock ska jag ta bättre kort imorgon!
Det var inte alla lika lätt som jag trodde det skulle va utan mycket pilligare.


Torsdag

Nu är de äntligen snart helg och jag känner att det är behövligt efter 7 dagars jobb. Ska åka hem till Torsby och vila upp mig lite tänkte jag.
Sitter just nu på tåget påväg "hem" (hos Oskar, där jag spenderar mestadels av min lediga tid), tänkte testa att piffa till hörlurarna lite ikväll. Ser så många som gör med såna mysiga pärlor som man använde när man var liten och la pärlplattor.
 
Själv tänkte jag testa och göra med två olika rosa nyanser. Får väl försöka ta kort och lägga upp sen ikväll om jag blir färdig.
 
 

Hösten och vinterns måste i kosttillskott!

D-VITAMIN
Det är ett väldigt omtalat ämne just i denna stund, många studier visar att d-vitamin är bra för väldigt mycket. Det är t.ex. bra mot höst och vinter depression, minskar risken för benskörhet/frakturer, lindra eksem, förebyggande mot typ 1 diabetes och mycket mer.
Det är ett måste i alla Svenskars vardag.
D-vitamin (D3) får vi i oss genom solens uv-strålar, när solen står som högst på sommaren tar vår hud reda på all D-vitamin den kan komma åt. Därför behöver man inte tillföra det genom tillskott mellan maj månad till augusti. D-vitamin kan man även finna i mjölk, smör, fisk och ägg. Men för att få i dig den dagliga dosen av d-vitamin måste du t.ex. äta 35 ägg om dagen eller dricka 13 liter mjölk, vilket man inte gör.
Därför kan man komplettera med ett kosttillskott av D-vitamin.
Det finns många olika märken och styrkor per tablett/kapsel/dos, man kan säga att det är en djungel och därför vill jag vägleda er lite.

 
Mängden D-vitamin vi ska få i oss per dag ligger mellan 1000IE upp till 5000IE, beroende på kroppsbyggnad, vikt och hälsotillstånd.
 
Life´s D-vitamin, 99 kr för 90 tab. Styrkan ligger på 35 µg (1400 IE) per tab.
Holistic D-vitamin, ca.194 kr för 90 kap. Styrkan ligger på 50µg (2000IE) per kap.
 
D-Pearls, ca.104 kr för 90 kap. Styrkan ligger på 20µg (800IE) per kap.
 
 
Hoppas ni fick en liten guide i vad d-vitamin är så här i höstmörkret.

Onsdag

Blev en oplanerat lång dag på jobbet, eftersom en kollega blev sjuk. Lite synd för jag missar Oskars match idag men det positiva är ju att jag älskar mitt jobb!
Funderar på att kanske börja tipsa om lite bra hälsokost och smarta tips?

Sitter i alla fall på tågstationen och försöker fördriva lite dö tid innan tåget går. Tur är väl att Metro finns och gojibären, så jag inte svälter!


Måndag

Eftersom jag inte gör annat än jobbar just nu så tänkte jag lägga upp lite härliga bilder.
 

Lördag

Har försökt uppdatera men den där jäkla appen vill ju inte...
Blev i alla fall kalas både torsdag och fredag, så nu är jag ganska nöjd på kakor och tårta. Om man nu kan bli de, hehe!

Idag har jag jobbat så det känns verkligen som en måndag. Blir lite galet i veckoschemat när man börjar en lördag. Så nu är det jobb som står i kalendern fram till fredag och då ska jag äntligen få va ledig en helg. Det är riktigt efterlängtat!
Men jag ska inte klaga som har ett jobb som jag stortrivs med!


Torsdag

Efter att ha bakat bullar och städat hela förmiddag så tog jag äntligen tag i mig själv och nu ska jag snart laga mat.
I eftermiddag/kvällningen blir de kalas hos mormor och morfar. Vilket betyder att det blir tårta!
Råkade visst visa hur mkt jag behöver färga mig och göra nått vettigt med mitt hår!

Godmorgon

Igår försökte jag blogga men den där dumma appen ville ju inte funka...

Imorse när jag vaknade och kolla ut så blev jag alldeles tagen, det var stålande sol och massa vacker frost ute. Så jag hoppade i onepicen och sprang ut och tog lite härliga kort.
Nu har jag just ätit lite frukost och ska snart ta tag i bakandet.


Uttråkad

Sitter nu på stationen och är riktigt trött, ser fram emot att komma hem till Oskar och mat!
Imorgon väntas ännu en dag med jobb, vilket är otroligt härligt.


Fundering..

Jag är så otroligt trött på mitt hår just för tillfället och vet inte riktigt vad jag ska göra med de, har funderingar på att sätta i löshår, eller färga det jätte mörkt eller ljust?
Ah ni ser jag har inte en aning om vad jag vill göra..
Har ni några tips???
 
 

Utvilad

Efter en härlig dag med ledighet är jag nu hyfsat pigg och redo för en ny vecka med jobb. Dock har jag åkt på en förkylning som jag tror är på väg bort nu ( hoppas i allafall).
Innan de bär av med tåget till Karlstad ska jag till tandläkaren, något som inte lockar alldeles för mycket. De kommer klaga på att man inte använder tandtråd och munskölj m.m...
Har på mig min mysiga goa nya tröja idag! Tack Torsby för ni äntligen har fått in underbart fina kläder!

RSS 2.0